Bidragsyterne i Ytterkanter

Samarbeid i krisetid

Koronakrisen har påvirket oss alle. Både når det gjelder jobb og oppdrag – og i det private. I begynnelsen av 2020 opplevde samtlige av oss å miste mesteparten av oppdragene som vi hadde på kalenderen. Men vi var sterkt motivert til å jobbe, og vi ønsket å bidra med noe viktig i krisetiden. Noe som kanskje kan stå seg når det hele er over. Ytterkanter er et forsøk på det. Og dette er oss:

Følg Ytterkanter videre!

  • nyheter om vandreutstillingen
  • foredrag og opptredener
  • nyheter fra Epalo

(Vi deler ikke adressen din. Null søppelpost.)

Benjamin Ward

visuell forteller, fotograf og videoprodusent

Benjamin er utdannet fotojournalist og har mange år bak seg som nyhets- og reportasjefotograf i rikspressen. Han vant pressefotografens høythengende pris «Årets bilde» allerede i 2012. I dag har Benjamin byttet ut nyhetsrykking med en lang og imponerende kundeliste blant organisasjoner, næringslivet og internasjonale magasiner. Du kan se noe av Benjamins arbeid på hjemmesiden hans. Og nå glemte vi nesten å skrive det, men Benjamin er også rallysjåfør. På ekte.

Kyrre Lien

visuell forteller, fotograf og videoprodusent

Kyrre begynte som fotojournalist i rikspressen lenge før han var gammel nok til å ta førerkortet. Ungdomsårene tilbrakte han syklende mellom «breaking news» og pressekonferanser i hovedstaden. I dag, mange år senere, er Kyrre en av landets mest markante visuelle stemmer, og arbeidene hans er hedret med flere priser og utmerkelser enn vi har plass til å ramse opp, senest «Årets frilanser» i Norge i 2019 og Lumix Awards i Tyskland for «beste multimedia» i 2018. Kyrres hjemmeside viser noe av alt han har gjort.

Thomas Winje Øijord

prosjektleder, innholdsprodusent

Thomas har gitt ut bøker i alle sjangre – fra krim og tv-serie til poesi, sakprosa og true crime. Han skriver også bøker sammen med- og for andre og illustrerer egne og andres bøker med bilder. For øvrig er Thomas utdannet fotojournalist og har i flere år jobbet som fotograf og videojournalist i rikspressen. Siden 2013 har også reist Norge rundt med et kunstprosjekt for barn og unge med behov for tilrettelegging. I 2020 stiftet han Epalo AS, som i tillegg til å produsere journalistikk også hjelper virksomheter med kommunikasjon og innhold.

Per Christian Selmer-Anderssen

journalist, kritiker

Per Christian Selmer-Anderssen har to store lidenskaper som journalist: Teater og reportasjer. De siste syv årene har han kombinert dette som teateranmelder i Aftenposten og som frilansjournalist i det opprørskontrollerte Donetsk. Per Christian jobber regelmessig for DN Magasinet og A-magasinet, og har også laget reportasjer for bl.a. Al Jazeera, Dagens Nyheter og Slate sammen med fotograf Kyrre Lien. Studiepoengene har han hentet fra Nord Universitet, Journalisthøjskolen i Århus og Hoogeschool Utrecht. I tillegg har han studert russisk på Pusjkin-instituttet i Moskva.

Jo Straube

prosjektleder utstilling

Jo er utdannet ved Høgskolen i Oslo og Akershus, med bachelor i fotojournalistikk og (2010) og master i journalistikk (2017). De første årene jobbet han i inn- og utland for de fleste av landets aviser og magasiner, før han i 2017 kom med boken «Det norske biblioteket», som ble kåret til Årets vakreste bok 2018. Boken ble også en vandrende utendørsutstilling, som ble vist på torg utenfor kulturhus og biblioteker i hele landet. De siste årene har Jo laget tilsvarende utstillinger for Veterinærinstituttet, Forskningsdagene, Bonde og småbrukarlaget og Naturhistorisk museum. I 2021 bidrar han som prosjektansvarlig for utstilling «Ytterkanter».

Nicolai Houm

forfatter, journalist

Nicolai debuterte i 2004 og har siden den gang gitt ut en rekke kritikerroste bøker for både voksne og barn. En av novellene hans er blitt til film, og i 2016 vant han bokbloggerprisen for «Årets roman». Dessuten er Nicolai utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo, og i tillegg til medieerfaringen, har han jobbet som skjønnlitterær redaktør på et av våre største forlag i flere år.

Sondre Midthun

forfatter

Sondre debuterte til strålende kritikker i 2011 med romanen «Kom aldri nærmere» og i 2017 kom nok en roman, «Farvel til alt dét». Han er utdannet litteraturviter, og har 10 års erfaring som manuskonsulent for de fleste av de største, norske forlagene. Journalistisk har han bakgrunn fra blant annet Klassekampen og Dagbladet. Foruten frilansjournalistikken, og det å skrive på egne bøker, jobber han i halv stilling som redaktør for norsk skjønnlitteratur i Oktober forlag.

Jonas Bostrøm

grafisk designer

Jonas er utdannet ved The School of The Art Institute of Chicago. Han er i dag partner i det Bergen-baserte designbyrået Montag, som arbeider med et bredt felt av aktører innen kultur, næringsliv og industri. Montag jobber hovedsakelig med digital historiefortelling, nettløsninger, app-utvikling, film, bøker og andre trykte medier med et narrativ som bærende element. Jonas og Montag arrangerer jevnlig oppsetninger med ulike kunstnere i eget studio.